lördag 11 augusti 2012

Goda bullar..

Hade en mysig dag igår med Theo på hans födelsedag 
,paket & tårtmorron sen Blom,Krydd,Lilla E
uppvaktning sen Mc D innan det var dax att
lämna hos pappa för ännu mera kalas...

Är väl en av fördelarna med att vara separationsbarn
det blir många kalas när man fyller..ja & flera julaftnar.
Är iallafall jätteglad at jag fick nästan hela dagen med
honom.

Jag har problem med att jag får infall att göra något
& då ska det helst vara nyss..
Blev sugen på frallor igår.
Bröd äter vi ju inte längre här men hittade frallor
som är nyttiga & kan äta 3-4 st/vecka enl
rekomendation perfa till helgfrullen..
Bara det att när jag satt degen var det ju MASSA
jästid & jag blev akut trött!
Ja ja bara att bita ihop!!!
Smarriga blevo dom!

25 g jäst
5 dl ljummet vatten
2 morötter
1 dl solrosfrö
1/2 dl linfrö
1 dl pumpakärnor
1 dl bovetekross
1 dl hirs(jag tog valnötter vet inte vad hirs är)
1/2 msk salt
1 msk sirap
13-14 dl dinkel fullkornsmjöl
1 ägg

Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet & blanda
så  jästen löser sej. Skala & riv morötterna fint.
Tillsätt alla ingredienser utom mjölet & blanda om.
Häll i mjölet i omgångar & arbeta degen smidig.
Spara lite mjöl till utbakning.
Låt jäsa i 40 min. Knåda till jämn deg & forma till
en rulle & dela i 21 bitar,lägg på plåt & jäs 30 min.

Ugn 225 grader, grädda ca 10 min.

Pensla med ägg innan gräddning & toppa med:
1 msk gojibär,1 msk tranbär,1 msk incabär
eller
1 msk solrosfrö,1 msk pumpakärnor,1 msk linfrö,
1 msk hampfrö
eller
1 msk hirskorn,1msk amaranth,1 msk quinoapuffar,
1 msk kokosflingor

Rekomenderas nybakta med smör & ost på...

I dag blir det till att kolla in en kopmis som ska
tattuera sej  & längta till jag själv ska...
Kvällen kommer bestå av grill med goda vänner
& Hanen & Kryddan lär väl kolla GP..

Jag har sån dataabstinens & e nervös för att min
dator inte går att rädda,,,
Söstra mi ska kolla på den idag så snälla snälla
ge mej era tummar så jag slipper köpa ny & att
de sista på den går att spara...

Nähä,dax att tvaga mej & kamma luggen...
Provbaka nu bullarna för dom är verkligen goda!

Hejdåposs!

1 kommentar:

  1. Hirs eller vad de heter är ett typ av mjöl som inte innehålle vetemjöl. ;)

    SvaraRadera